Ruotsi ottelu ja syksy Novassa

Suomessa vietetyn kesän (9 vko) jälkeen muutaman viikon mittainen “ylimenokausi” huipentui Torontossa vietettyyn pitkään viikonloppuun, jonka jälkeen oli aika palata taas koulun penkille.

Toronto
Toronto

Muutama kevyt muuttopäivä ja sitten piikkarit jalkaan. Viimeistelyharjoitukset Ruotsi-ottelua silmällä pitäen pääsin tekemään upouudella Villanovan radalla (toki rataviivat oli työn alla) ja viikon virittäytymisen jälkeen oli aika suunnata kohti kotia.

Matka New Yorkin kautta Helsinkiin ja lopulta Tampereelle sujui mallikkaasti ja mies oli ainakin suhteellisen valmis Ruotsin kaatoon – sekä fyysisesti että henkisesti. Lyhyen neuvottelun jälkeen viikonlopun matkoiksi valikoituivat 800m ja 4x400m viesti. Ratinan stadion oli viritetty hyvään kuntoon ja suomalainen yleisurheilukansa löysi hyvin tiensä sen penkeille viikonlopun aikana. Tunnelma oli käsinkosketeltava ja oli ilo juosta täysien katsomoiden edessä. Tähän väliin kuitenkin muistutuksena, että maaottelun ainoa ja oikea koti on mielestäni Helsingin Olympiastadion! Maakuntamatkailu on virkistävää, mutta toivon että kyseessä on vain yksittäinen kokeilu remontin aikana.

Kuva Anssi Mäkinen, www.anselmus.net
M 800m, Kuva Anssi Mäkinen, www.anselmus.net

Viikonlopun startit olivat varsin erilaiset. Kasin kokonaistulos (16-6 tappio) oli suuri pettymys, mutta aika 1:49,68 oli kohtuullinen pitkän matkustuksen jälkeen. Viestivoitto sen sijaan maistui varsin hyvältä ja 47 sekunnin pinnassa ollut osuusaika laittoi hymyn huulille. Miesten joukkue pääsi tällä kertaa jo iskuetäisyydelle, mutta jälleen kerran Ruotsi oli hiukan parempi.

img_0025
400 m viestin 3. osuus
img_0080
Teijula, Lampinen, Mörö, Ekobwe

Paluumatka rapakon toiselle puolelle oli menomatkaa raskaampi, mutta pääsin perille Villanovaan kunnialla. Muutaman päivän kevyemmän jakson jälkeen treenikausi 2016-2017 pyörähti kunnolla käyntiin ja taas mennään!