Tupla Seinäjoelta ja muita kesän kisoja Suomessa!

 

Suomen kilpailukesä starttasi omalla kohdallani varsin arktisissa olosuhteissa Turun Paavo Nurmi Gamesissa. Tuloksena oli kolmas sija ratakierroksella ja ajat jäivät varsin vaatimattomiksi vaikeissa tuuliolosuhteissa. Noin viikkoa myöhemmin kelikin oli jo parempaan päin ja Kuortaneen eliittikisoissa syntyi kauden paras 800m aika, 1:49,02. Tuolla ajalla tulin myös valituksi seuraavalla viikolla Vaasassa kisattuun Eurooppa Cupiin. Sateinen viikonloppu toi mukanaan melko heikot tulokset (800m 1:52 ja 4×4 48,0), mutta tärkeintä oli Suomen nousu Superliigaan vuodeksi 2019.

Paavo Nurmi Games Kuva: Anssi Mäkinen www.anselmus.net
Kuortaneen Eliittikisat
Kuva: Anssi Mäkinen www.anselmus.net

 

 

 

 

 

Eurooppa Cup vaihtui nopeasti Järvenpään alueviesteihin, jossa Kenttäharhailijat -58 viritteli kuntoaan kesän SM-viestejä varten. Sateisissa olosuhteissa juostu 4x400m (3:22) oli vahva näyttö joukkueelta.

KU-58 lähtikin Tampereen SM-viesteihin vahvalla ryhmällä molempiin sekä 4×800 että 4x400m viesteihin. Lauantaina juostu 4x800m lähti käyntiin Elias Jradin toimesta, jonka jälkeen kapulaa vei eteenpäin kesän uusi hankinta Matthew Fox. Kolmannella osuudella viestiä vei Leo Uusimäki ja ankkurina allekirjoittanut. 50 vuotta vanha seuraennätys meni kevyesti rikki ja joukkue juhli seurahistorian ensimmäistä 4x800m mitalia (pronssi). Sunnuntain 4x400m:llä panokset olivat kovat. Mukana olivat kaikki edellisvuoden mitalijoukkueet, mutta joukkueiden voimasuhteet olivat selvästi muuttuneet. Harhailijoitten vahva ryhmä oli täysin sama kuin viime vuonna, muut olivat muuttaneet joukkueitaan. Aapo Alenius laittoi homman liikkeelle, Tuomas Kaukolahti käynnisti koneet, Leo taisteli asemat ja meikäläinen sai kunnian hoitaa homman kotiin. Ei olisi muutama vuosi sitten uskonut, että Kenttäurheilijat – 58 juhlisi kesällä 2017 miesten 4x400m mestaruutta… mutta ihmeiden aika ei siis vieläkään ole näköjään ohitse. Aika 3:14,82 oli myös uusi seuraennätys.

SM viestit 4*800m Kuva: Anssi Mäkinen www.anselmus.net
4*400 m tiukka loppusuoran taistelu päättyi KU-58 voittoon! Kuva: Anssi Mäkinen www.anselmus.net
400m viestijoukkue ja valmentaja Pekka Nurmi Kuva KU-58 Facebook sivulta

 

 

 

 

 

 

 

Seuraavaksi vuorossa olivat Joensuun Eliittikisat, joissa tarjolla oli varsin hyvätasoinen miesten 800m. Sateinen ilma ja liian hidas alkuvauhti söivät kuitenkin aikoja, mutta tasaisessa kisassa kolmas sija oli ehdottomasti positiivinen asia.

Joensuun Eliittikisat Kuva; Anssi Mäkinen www.anselmus.net

 

 

 

 

 

Suomen pääkisana pidetty Kalevan Kisat käytiin tänä vuonna Seinäjoella. Aikataulu mahdollisti molempien 400m sekä 800m juoksemisen, joten tuplan jahti käynnistyi jo torstaina 400m alkuerillä. Iso Q irtosi varsin jäykällä juoksulla (49,76), mutta paikka perjantain finaalissa oli päivän ainoa tavoite. Perjantai-illan finaali oli jo asteen parempaa tekemistä ja tuloksena oli uran kuudes suomenmestaruus ajalla 48,20. Muutama tunti unta väliin ja aikaisin lauantaiaamuna takaisin radalle. 800m alkueristä selvittiin melko helposti ja palautuminen sunnuntain finaaliin alkoi välittömästi. Tupla varmistui jännittävässä kasin finaalissa, jossa sai juosta tällä kertaa ihan maaliviivalle asti. Hyvin järjestetyistä kisoista jäi siis käteen uran kolmas 400+800 tupla!

 

 

 

 

 

 

Loppukesän kilpailuohjelma on vielä varsin auki, mutta suunnitelmissa on hyökätä vielä 800m ennätyksen kimppuun kovavauhtisessa startissa.

Ville