Etelä-Afrikka 2014

Harjoitusleiriä on takana nyt takana vajaa kolme viikkoa ja muutama päivä on vielä edessä päin. Leiripaikkana toimii siis Etelä-Afrikan Potchefstroom, 100 000 asukkaan kaupunki Johannesburgin länsipuolella.

Harjoittelumahdollisuudet kaupungissa ovat varsin mainiot. Nurmirata tarjoaa hyvän mahdollisuuden juosta vähän pehmeämmällä alustalla ja samasta yhteydestä löytyy myös uima-allas ja kuntosali. Rataharjoitukset voisi normaalisti tehdä kaupungin yleisurheilu stadionilla, mutta remontin vuoksi olemme tehneet kaikki leirin ratatreenit Orkleyn (50km päässä) kentällä. Olen yhdistellyt mahdollisimman paljon treenejä muiden suomalaisten (Robert Nummela, Tuomo Salonen ja Ville Wendelin) kanssa, jotta yhteistreenejäkin olisi ohjelmassa.

Samalla paikkakunnalla leiriä pitävät myös mm. Ranskan maajoukkue, Etelä-Afrikan juoksuporukka ja Norjan maajoukkue. Päivärytmi on vaihdellut melko runsaasti, mutta päivän ensimmäinen harjoitus on pyritty tekemään ennen puoltapäivää ja toinen treeni on yleensä aloitettu viiden jälkeen.

Euron hyvän kurssin ansiosta syöminen ja kaupassa käynti on melko halpaa. Treenien ohella olemme viettäneet aikaa Johannesburgissa, elokuvissa, safarilla ja auringossa.

Onnistunut Kiririnki-projekti mahdollisti tämän leirin ja haluankin kiittää kaikkia minua kirittäneitä! Erityiskiitokset Kiriringin Ville Simolalle ja Arto Väisäselle sekä yhteistyökumppaneille: Noname, EBN, Ravintola Juuri/ Ilja Björs ja Jarkko Myllymäki ja Eläinlääkäriasema Reviiri.

Hallikautta odotellessa,

Ville Lampinen

Orkleyn kenttä Nurmikenttä Harjoitus kaverit Leijonat