Kesä 2016 Suomessa

Kotiuduttuani Yhdysvalloista, edessä oli vielä koko Suomen yleisurheilukesä. Vaikka rapakon toisella puolella kausi päättyikin jo kesäkuun alkuun, Suomessa kisakausi oli vasta alkamaisillaan.

Lapinlahden eliittikisat eivät tuottaneet vielä kovin positiivisia tuloksia, mutta Kuortaneen juhannuskisoissa oli jo merkkejä paremmasta. Kova kisatahti vaati veronsa ja vaikka Paavo Nurmi Games Turussa tarjosi erittäin hyvätasoisen kisan, ei tuosta startista jäänyt paljon käteen. Kuortaneella ja Turussa oli mukana myös muita Villanovan juoksijoita; Jordan Williams (AUS) ja Patrick Tiernan (AUS). Tiernan rikkoi Olympia rajan Turussa 5000m ja edustaa Australiaa Riossa!

IMG_9676
Kuortaneen juhannuskisat

IMG_9687

Amsterdamin EM-kisat jäivät tällä kertaa väliin ja oli aika siirtää katseet heinäkuun lopulla käytäviin Oulun Kalevan kisoihin. Yhdessä valmentajani Pekka Nurmen kanssa kasvatimme kisakuntoa viikko kerrallaan ja kisojen lähestyessä myös kunnossa oli havaittavissa positiivisia merkkejä. SM-viesteissä 400 viestissä juostu osuusaika 47.0 kertoi hyvästä nopeuskunnosta ja yhdessä joukkueen kanssa rikottu vanha seuraennätys lämmitti mieltä.

sm-viestit 400m
4*400m viestijoukkue Alenius, Kaukolahti, Uusimäki ja Lampinen

Kalevan kisa- kenraalissa 400m kulki Hiekkaharjussa 48,18 ja tuon ajan kanssa oli hyvä lähteä Oulun matkalle. Oulussa oli edessä lähes sama urakka kuin Kuopiossa kaksi vuotta aikaisemmin, neljä starttia kolmen päivän sisään. Suomen kesä näytti parhaita puoliaan ja kisat käytiin erittäin hyvässä ja lämpimässä säässä. 400m ja 800m alkuerät eivät tuottaneet suurempia ongelmia, mutta molemmissa finaaleissa sai taistella mitaleista kynsin ja hampain. Kotimatkalle lähdettiin samalla saalilla, kuin Kuopiostakin – tuplakultaa.

IMG_0845
400 m mestari ja coach Pekka
IMG_0850
Kakkonen ja ykkönen
IMG_4921
800m loppurutistus / Kuva Ismo Uusimäki

Kesän viimeisenä koitoksena oli viimeiset nuorten sarjan (22) SM-kisat Lappeenrannassa. 400m voitto irtosi hyvällä ajalla 47,72, mutta viikonlopun kohokohta itselle oli seitsemäs peräkkäinen mestaruus kasilla. Nyt on hetki aikaa levätä ja valmistautua syksyn peruskuntokauden alkuun. Kilpailukauden virallinen päätös tapahtuu Tampereella Ruotsi-ottelun merkeissä!

IMG_1037
Nopeet Lappeenrannassa