Next up, Seinäjoki ja SM-22!

CoachandME

Kuopion Kalevan Kisat oli suurmenestys Kenttäurheilijoille. Allekirjoittaneen kaksi kultamitalia, Tuomas Kaukolahden kolmiloikan hopeamitali ja Hilla Uusimäen kaksi pronssia nostivat KU-58’n mitalitilaston kolmen parhaan joukkoon. Omalla kohdallani Kalevan Kisat olivat kauden pääkisa ja vaikka neljän päivän urakka aluksi tuntuikin melkoiselta vuorelta kiivettäväksi, kaikki sujui lopulta ihan mallikkaasti. Kuopion Väinölänniemi tarjosi hienot puitteet kisoille ja erityisen hyvä kesäsää mahdollisti myös hyvät tulokset. Yleisöä riitti kohtuullisesti joka päivälle ja se asiantuntevasti kannusti kaikkia urheilijoita.
Oma kisaurakkani alkoi torstai-iltana 400 metrin alkuerillä, joissa 48,89 riitti isoon Q’n ja perjantain finaalipaikkaan. Perjantai kului varsin hitaasti ja odotettu finaali koitti vasta 19:00. Ennätysjuoksu (47,85) ja ensimmäinen SM- kulta kruunasi päivän! Loppuverryttelyyn ja huoltotoimenpiteisiin panostettiin kuitenkin normaalisti, koska 800 metrin alkuerät olivat edessä jo seuraavana päivänä, kello 15:35. Lauantaiaamu valkeni Vänärillä yhtä kuumana kuin edellinenkin ja puolenpäivän aikaan lämpömittari näytti jo +30 astetta. Muutaman poisjäännin takia kasin alkueriä oli vain kaksi ja ensimmäisen erän voitto ajalla 1:52,97 riitti alkuerien viidenteen sijaan. Alkuerässä sattunutta ”alavartalovammaa” korjailtiin ensiapupisteellä, mutta tällä kertaa selvittiin säikähdyksellä.
Viimeinen kisapäivä oli ehkä kaikista lämpimin ja itselle asettamani neljän tason haaste oli viimeistä tasoa vaille valmis. Vaikka kolme aiempaa juoksua olivatkin vieneet yhteensä vain vajaa 3 minuuttia – oli verryttelyalueella vietetty jo monta tuntia auringossa ja calling-teltassa istuen. 1:50,45 ja toinen SM- kulta 46 tunnin sisällä pisti sekä urheilijan, että valmentajan suut hymyyn. Pitkälle kotimatkalle lähdettiin kliseisesti väsyneinä, mutta onnellisina. Iso kiitos kuuluu valmentaja Pekalle, joka on jo viiden vuoden ajan uskonut yhteiseen työhömme. Iso kiitos myös kaikille muille tukijoille ja tsemppaajille!
-VL