Terveiset Villanovasta!

Hallikausi

Hallikausi huipentui helmikuun lopussa Big East mestaruuskisoihin ja juoksin siellä 500m kisassa. Ensi kokemus tästä lajista oli positiivinen; Big East mestaruus ajalla 62,59. Lisäksi juoksin ankkurina 400m viestissä (2. sija). Villanova voitti miesten joukkuemestaruuden.

500m
500 m

Champion

 

 

 

 

 

 

 

miesten joukkue
Villanova Men Indoor Big East Champion 2016

 

 

 

 

 

 

Opiskelu

Kevätlukukaudella opiskelu tuntui välillä haastavalta ja menestys oli vaihtelevaa. Aineina mm. espanja, filosofia, maantieto, American goverment. Englanniksi opiskelu tuotti ajoittain ongelmia ja koulutehtävien määrä tuntui kisakaudella välillä suurelta. Kaikesta kuitenkin selvisin kunnialla!

Eläminen ja asuminen kampuksella

Kampuksella eläminen on ollut mielenkiintoista, mutta aika kaavoihin kangistunutta. Tietyt rytmit ja rutiinit toistavat itseään päivittäin, vaikka niihin ei kiinnittäisi mitään huomiota. Kaikki palvelut (terveysasema, ruokalat) on suht lähellä ja kävelymatkan päässä. Junalla pääsee Philadelphian keskustaan jos tarve vaatii, kampuksella on kaksi omaa juna-asemaa. Vapaa-ajalla vietän aikaa muiden yleisurheilijoiden kanssa seuraamalla kaikenlaisia urheilulajeja ja kitaraakin on tullut jonkin verran soiteltua. Vanhempani kävivät täällä pääsiäisenä, oli kiva nähdä myös perhettä.

IMG_9135
Austin Hall, tässä asun ensi syksystä lähtien
IMG_0394
Villanova Stadium

 

 

 

 

 

12596761_10205818963095047_116211314_o

 

 

 

 

 

 

Mieleenpainuvia hetkiä

Ensimmäinen vuosi on tarjonnut paljon ikimuistoisia hetkiä… Villanovan koripallojoukkue voitti NCAA mestaruuden Kris Jenkinsin buzzer-beaterilla. Mestaruutta juhlittiin useita päiviä kampuksella. Edellinen (ja ainoa) mestaruus oli vuodelta 1985. Konserttitarjonta täällä on musiikin ystävälle erittäin sopiva! Kävin Bryan Adamsin ja Brian Fallonin (Gaslight Anthem) keikoilla Philadelphiassa, Bruce Springsteenin konsertti oli kahteen kertaan(! Ensimmäinen peruttiin lumimyrskyn takia) MSG’ssä, NHL-lätkää tuli katsottua livenä niin Philadelphiassa, Washingtonissa kun New Yorkissakin. Myös baseball otteluissa kävin Philadelphiassa. Olen saanut paljon uusia hyviä ystäviä ja tuttuja. Urheilun osalta suurimmat hetket olivat Big East- mestaruus (yksilö+joukkue) ja Penn Relays-viestikarnevaalit.

IMG_9352

PARTY

 

Ulkokauden kisat

Ulkokausi alkoi maaliskuun loppupuolella. Ensimmäinen kisani ulkona oli ankkuriosuus Sprint medley viestissä Virginiassa Colonial Relays-kisoissa huhtikuun alussa. SMR viestissä juostaan osuudet 200m/200m/400m/800m, joukkueen aika oli 3:22,73. Seuraavaksi oli vuorossa Hurricane Alumni Invitational kisat Miamissa (FL) 10.4.2016. Siellä juoksin 4×400 m viestissä ja lisäksi 800m aikaan 1.48,89. Keli Floridassa oli lämmin mutta tuulinen. Huhtikuun 23. päivä oli vuorossa Larry Ellis Invitational kisat Princetonissa (NJ). Olosuhteet olivat hyvät ja tasokin oli kova. Juoksin täsmälleen saman ajan kuin aloituskisassa 1.48,89.
Huhtikuun viimeisenä viikonloppuna Philadelphiassa järjestettiin legendaariset Penn Relays kisat. Oli hienoa päästä juoksemaan Novan DMR-joukkueessa 800 metrin osuus, vaikka joukkueen menestys jäikin vaisuksi (5.).

Penn Relays
Penn Relays 2016 DMR, Philadelphia

 

 

 

 

 

 

 

Big East-mestaruuskisat olivat Ohiossa 13–14.5 ja juoksin 800m kolmanneksi ja ankkuriosuuden 400m viestissä, siitä tuli mestaruus. Joukkuekisan voitot menivät tällä kertaa Marquetten yliopistolle.

villebigeast
Big East Championchips Geneva, Ohio

 

 

 

 

 

 

 

 

Idän karsinnat NCAA-mestaruuskisoihin järjestetään Floridan Jacksonvillessa 26–28.5, siellä on tarjolla kovavauhtista juoksua 800 metrin kisassa!

Kesä 2016 ja toinen vuosi Villanovassa

Kesälomalla on ohjelmassa treenaamista, kisoja sopivalla tahdilla, kavereiden ja perheen tapaamista, ihan yleisesti Suomen kesästä nauttimista  ja tietysti penkkiurheilua!
Sophmore vuosi alkaa ensi syksynä ja pääaine (Major) pitää valita toisen vuoden jälkeen, joten siinä on mietittävää. Asuminen toisella puolella kampusta muuttaa vähän rytmiä ja luo vähän vaihtelua tuttuihin maisemiin. Tavoite on jatkaa siihen, mihin tänä vuonna jäätiin!

IMG_0598

 

 

 

 

 

Terveisin Ville