Terveiset Villanovasta!

Terveiset Pennsylvanian osavaltiosta, Villanovasta!

Olen kotiutunut Villanovaan ihan mukavasti. Paluu koulunpenkille oli aluksi rankkaa pitkän tauon jälkeen, mutta pikkuhiljaa arki on alkanut rullaamaan. Yhdysvallat on maana melko erilainen kuin Suomi, vaikka kaikki perusasiat ovat periaatteessa samoja. Yliopisto on maan mittapuun mukaan pieni, opiskelijoita on kaiken kaikkiaan reilu 10.000. Villanovan katolinen yliopisto on perustettu jo vuonna 1842.

Harjoitteluolosuhteista: 400m rata on alle kilometrin päässä omasta huoneesta. Samassa yhteydessä on punttisali ja ”trainers room”, jossa voi palautella, venytellä ja hoitaa muuten kroppaa. Harjoitusryhmässä 4 muuta keskimatkojen juoksijaa (ennätykset 1:48-1:55). Koko syksy on ollut lämmintä ja se on mahdollistanut hyvin ulkoharjoittelun.

Harjoittelun painopisteet PK-kaudella:
Valmentaja korostaa polvennostoa ja voimakasta askellusta. Meillä on kaksi kovaa harjoitusta viikossa, muut treenit ovat suhteellisen kevyitä. Valmentaja ei halua ottaa liikaa irti urheilijoista liian aikaisessa vaiheessa harjoituskautta. Hän myös korostaa maitohappojen huolellista poistoa vetojen jälkeen.

Tavallinen päiväohjelmani:
– Herätys 8:30
– Aamupala 8:50
– Tunnit 9:30-12:20
– Lounas
– Treenit 13:30-15:00
– Illallinen 18:00
– Läksyjä, venyttelyä ja sporttia (muiden lajien seuraamista)

Plussat ja miinukset ajatellen opiskelun ja harjoittelun yhteensovittamista:
+ Kaikki suorituspaikat ja tunnit ovat suhteellisen lähellä
+ opiskelun ja harjoitukset saa aikataulutettua hyvin
– joskus vähän kiire esimerkiksi syömään treenien ja tuntien välissä
– molempien rasitus yhdessä
– paljon läksyjä

Penkkiurheilijan taivas:
Amerikan urheilutapahtumat tulevat hyvään aikaan, eli primetime (7pm). Paikanpäällä olen käynyt katsomassa MLB Baseballia, NHL Rangers ja Flyers NHL-pelin ja jossain vaiheessa menen myös katsomaan NBA-korista. Oman yliopistolla on tarjolla laaja lajikirjo; mm. jenkkifutista, korista, softballia, lacrossea ja eurooppalaista jalkapalloa. Koulun joukkueista korisjoukkue on suosituin. He pelaavat osan peleistä Philadelphian Wells Fargo Centerissä.

Haasteita:
Sääntöjen määrä/ yliopistourheilijoiden (NCAA) rajoitukset ja ohjeet ovat suhteellisen “kattavia”, se joskus ihmetyttää.

Kilpailukausi:
Hallikausi alkaa 5.12.2015 ja jatkuu tammikuussa. Kesäkausi alkaa maaliskuun alussa ja jatkuu aina kesäkuulle. Erona Suomeen on viestijuoksujen suuri määrä. Olen ollut suhteellisen terve, normaalia urheilijan kipuilua lukuun ottamatta.

terveisin Ville

Villanovan nettisivut:

www.villanova.edu

Villanova athletics nettisivut:

http://www.villanova.com/sports/m-track/nova-m-track-body.html