Minä olen

Ville

Olen 20-vuotias Vaaralassa, Vantaalainen juoksija. Tälle sivulle on koottu tietoja minusta urheilijana saavutuksien kautta ja tulevaisuuden suunnitelmia unohtamatta. Etsin yhteistyökumppaneita siivittämään urheilu-uraani tulevina vuosina. Asun ja opiskelen tällä hetkellä Yhdysvalloissa, Villanovan yliopistossa Philadelphian lähistöllä (2015-2019).

Kehitys urheilijana

Olen kehittynyt lähes joka vuosi tuloksellisesti ja myös henkisesti urheilijana. Tavoitteenani on jatkaa juoksijana kohti kansainvälistä huippua. Aloitin yleisurheilun harrastuksena 9-vuotiaana, mutta tavoitellinen harjoittelu alkoi noin 14-15 vuotiaana. Ensimmäisen henkilökohtaisen SM-mitalin saavutin 16 vuotiaana (M16 300m hopea) ja ensimmäisen suomenmestaruuden samana vuonna, lajina 800m. 17-vuotiaiden MM-kisat Ranskan Lillessä oli urani ensimmäinen arvokisa.

Tämän jälkeen SM-mitaleja on kertynyt huomattavasti enemmän ja arvokisa kokemustakin on kertynyt paljon (MM-17, MM-19 ja EM-19). Urani ensimmäisen Kalevan Kisa – mitalin saavutin Vaasassa 2013. Ensimmäinen (ja toinen) mestaruus tuli Kuopiossa 2014. Vuonna 2015 voitin Kalevan kisoissa 800m mestaruuden tiukan taistelun jälkeen.

Lähden tekemään jokaista harjoitusta määrätietoisesti ja hyvällä asenteella. Loukkaantumisia pyrin välttämään hyvällä huoltavalla harjoittelulla ja lihashuollolla.

Harjoittelu

Harjoitteluani on kehitetty ja määriä lisätty tarkan harjoituspäiväkirjan analysoinnin perusteella. Tavoitteen asettelu on kunnianhimoista ja olen tähän mennessä saavuttanut tavoitteet ajallisesti ja sijoituksellisesti. Olen tehnyt myös yhteistyötä (yhteistreenejä ja leirejä) muiden suomalaisten kestävyysjuoksijoiden kanssa, jotta olen saanut uusia näkökulmia ja kovaa treeniseuraa harjoittelemiseen. Olen yhteydessä omaan valmentajaani lähes päivittäin ja liiton valmentajiin aina tarvittaessa.

Syksystä 2015 lähtien valmennuksestani vastaa Villanovan yliopiston valmentajat Anthony Williams ja Marcus O´Sullivan. Pekka Nurmi jatkaa ”etävalmentajana” ja kesäisin teemme taas yhteistyötä vanhaan tapaan.

Muu elämä

Oman urheiluni ohella harrastan myös paljon penkkiurheilua. Lähes jokainen laji kelpaa, mutta jääkiekko ja jalkapallo ehkä suurimpina suosikkeina. New York Rangers, Helsingin IFK ja Liverpool ovat erityisseurannassa! Harrastan myös kitaransoittoa ja musiikkiakin tulee kuunneltua ja soitettua ihan mukavasti, kunhan aikaa vain löytyy. Musiikin(kin) suhteen olen melko kaikkiruokainen, joten soittolista vaihtelee Frank Sinatrasta aina Volbeattiin! Yllämainittujen lisäksi tykkään kirjoitella juttuja (enimmäkseen urheilusta) ja pitää yllä kaiken maailman tilastoja. TV-sarjojakin kuluu vapaa-ajalla suhteellisen (=liian) paljon.

 

 

Vastaa

"Every day is a good day when you run." -Kevin Nelson