Valmentaja

Pekka Nurmi & Ville Lampinen

Pekka Nurmi (valmentaja)

Terve,

Olen Pekka Nurmi ja olen valmentanut Villeä vuodesta 2006 alkaen. Yhteistyömme alkoi seuramme nuorisovalmennusryhmässä, jota aloin vetää samalla kun vielä itse kilpailin 10-ottelijana SM-tasolla (vuoteen 2008 saakka). Muutaman ensimmäisen vuoden ajan Ville harjoitteli muun ryhmämme kanssa monipuolisesti yleisurheilun kaikkia lajeja. Ottelijataustani kautta ajatukseni oli kehittää ryhmäni urheilijoista monipuolisia juoksijoita, sillä lähes kaikissa yleisurheilulajeissa juoksemisen helppouden ja tehokkuuden oppiminen on oleellinen rakennuspalikka, joka mahdollistaa tuloskehityksen myös pitkällä tähtäimellä. Vuonna 2010 Nuori Suomi valitsi minut Vuoden Juniorivalmentajaksi Suomessa, mikä osaltaan motivoi minua kehittymään valmentajana ja panostamaan entistä enemmän yhteistyöhön kilpaurheilusta innostuneiden urheilijoideni kanssa.

Noin 15-vuotiaana Villen lajivalinta alkoi selkeytyä juoksulajeihin, joten hyppy- ja ottelutreenit jäivät vähemmälle. Edelleen Ville kuitenkin harjoittelee muutaman kerran viikossa yhdessä muiden valmennettavieni kanssa (mm Tuomas Kaukolahti, 3-loikan nuorten EM-5. / 2013), joten uskoakseni Villen harjoittelu on yhä keskimääräistä suomalaisjuoksijaa monipuolisempaa. Esimerkiksi erilaisia liikkuvuus-, koordinaatio-, loikka-, peli- ja kuntopalloharjoitteita on ohjelmassamme säännöllisesti monipuolisen juoksemisen lisäksi. Kestävyys on kuitenkin pitkällä tähtäimellä yksittäisenä ominaisuutena suurin kehityskohde Villen matkalla kohti kansainvälistä menestystä 800 metrin juoksijana.

Oma valmentamiseni perustuu paljon läsnäoloon harjoituksissa ja kilpailuissa sekä muutenkin lähes päivittäiseen vuorovaikutukseen urheilijoideni kanssa. Urheilulukion ohjatut yhteistreenit ja leiritykset muiden juoksijoiden ja valmentajien kanssa ovat lisäksi erittäin tärkeä osa Villenkin harjoittelun kokonaisuutta – ja ne tehostavat ja helpottavat valmentamisen suunnittelua! Toivonkin että Suomessa ja myös kansainvälisesti tehtäisiin yhä enemmän yhteistyötä yhteisiä tavoitteita kohti ponnistelevien urheilijoiden ja valmentajien kesken.

Siviilityössäni toimin Ratkaisusuunnittelijana tietoliikenneoperaattori TDC:llä Helsingissä. Työpaikallanikin on innostava ja kehityshenkinen ilmapiiri ja työnantajani on mahdollistanut hyvin osallistumiseni urheilijoideni leirityksiin sekä kisamatkoille. Yleisurheilufanaatikkona olen myös ylpeä että TDC:llä on jo usean vuoden ajan toiminut TDC Yleisurheilukoulu, jossa treenaamme työporukalla jokasyksyistä 7-ottelukisaa varten!

Valmentamistani, sekä välillä muitakin kuulumisiani, voit seurata Twitteristä ( @ptnurmi ).

Yleisurheiluterveisin,

Pekka Nurmi

"Every day is a good day when you run." -Kevin Nelson